Antalya Bilişim Firması
tr
tr

Server & Storage

Anasayfa » Server & Storage
Sunucu Bakım Hizmeti

Sunucu bakımlarının ilk zamanki gibi yüksek bir performans ile çalışmasına aracılık eden hizmet, “sunucu bakım hizmeti” olarak adlandırılır. Hangi ölçekte olursa olsun, web siteniz için profesyonel bir sunucu bakım hizmetine ihtiyaç duyarsınız. Bilindiği üzere sunucuların kullanım nitelikleri ya da süreleri birbirinden farklı olabilmektedir. Bunların zaman içinde değişmesi ile beraber sunucu bakımları artık zorunluluk haline gelmeye başlar. 
Günümüzde sunucular standart teknik özelliklere sahip değildir. Dolayısıyla da her sunucunun kapasitesi birbirinden çok farklı olabilmektedir. Bu yüzden de sunucu bakımı ihtiyaçları birbiriden farklı olabilmektedir. İşletmeler, doğal olarak serverlara ilişkin her daim kapsamlı şekilde bilgi sahibi olmayabilir. Bu durumda satış sonrası destek bağlamında sunucu bakım hizmeti almak zorundadırlar. Sunucu destek firmaları konusunda doğru araştırmaları yapmak, en ideal, en verimli hizmeti veren işletmelere yönelmek önemlidir.

Neden Bakım Anlaşması Yapmalıyım?

Kurumsal Bakım Anlaşması size; donanım ve yazılım sistemlerinizin düzenli bakımının yapılmasını, oluşabilecek sorunların önceden tespit edilip sorun haline gelmeden anında müdahale edilmesini sağlar. Teknolojik yeniliklerden haberdar olmanızı ve güncele ayak uydurmanızı, daha verimli ve hızlı çalışmanızı ve sorun daha oluşmadan hizmet almanızı sağlar.

Bakım Anlaşması Neleri Kapsar ?

1. Bilgisayar bakım onarım hizmeti
2. Server kontrol Bakım onarım hizmeti
3. Network kontrol, bakım ve onarım hizmeti
4. Yazıcı bakım onarım hizmeti
5. IP Santral bakım onarım hizmeti
6. IT Danışmanlık ve Destek hizmeti

Server Bakım Hizmeti

Server bakım hizmeti her marka sunucu için farklı donanımlarda müşterilere sunulmaktadır. Bu sebeple de server satın almadan önce markaların sunucu konusunda verdiği hizmetler hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. İlgili ve satış sonrası da sunucuyla ilgilenen markaları tercih etmek uzun vadede hem ekonomik olarak hem de sunucunun performansı açısından önem teşkil edecektir. Sunucu bakım ne kadar aksatılırsa, sunucunun alacağı hasar da bir o kadar artacağı için sunucu bakım fiyatları da artacaktır.

Server Çeşitleri Nelerdir ?

File Server (Dosya Sunucu) : Bir network üzerinde kullanıcıların ortak kullandıkları dosyaların bulunduğu sunucu bilgisayara verilen isimdir.

Database Server (Veri tabanı Sunucu): Veri tabanı hizmetleri vermek için oluşturulan sunuculardır . İstemciler veri tabanı sunucuları üzerinde verilen yetkiye bağlı olarak çeşitli SQL ifadelerini kullanabilirler. Örneğin, SQL Server, MySQL veya Oracle en çok bilinen veri tabanı sunucularıdır.

Web Server (Site Yayınlama Sunucusu): İnternet üzerinde bulunan web sayfalarının depolanmasında ve istekte bulunan kullanıcılara bu sayfaların gönderilmesinden sorumludur.

Proxy Server (Vekil Sunucu): İnternet erişimi sırasında kullanılan bir ara sunucudur. İnternete erişecek bilgisayar proxy server üzerinden çıkış yapar. Böylece çok fazla ziyaret edilen bir sayfa proxy server ön belleğine alınarak istekte bulunan bilgisayara ön belleğinden web sayfasını göndererek erişim hızını artırır.

DNS Server (DNS Sunucusu): Domain Name System yani alan adı sisteminde bulunan kayıtları ve domain yönlendirmelerini saklamak için kullanılırlar. Ağ üzerinde bir domain için IP adresi bilgisine ihtiyaç duyduğumuzda DNS sunucusu üzerinden sorgulatarak bulabiliriz.

SMTP Server (SMTP Sunucusu) : Simple Mail Transfer Protocol yani basit Mail transfer protokolu olan servis tüm mail geliş gidiş trafiğini, sunucular arasındaki mail iletişimini yürütür. Mail göndermek veya almak istediğimizde SMTP Sunucusu tarafından yapabiliriz.

Teklif İsteyin

    Whatsapp
    Prime Bilgisayar Destek
    Prime Bilgisayar Destek
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?